FødevareWatch

Brugsforeningerne giver sig god tid til at finde Bolanders modkandidat

Jagten på en modkandidat til posten som formand for Coop er sat i gang. Der er endnu ingen konkrete navne i spil, fortæller formanden for Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening. Han understreger dog, at kandidatprocessen ikke må blive forhastet.

Jagten på at finde en potentiel afløser til formandsposten i Coop er sat ind. Foto: Colourbox

Opgøret med Coops formand Lasse Bolander blev startet uden en konkret modkandidat til posten.

Bag opgøret står en koalition af tre kædeforeninger og BA (Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening), der har hyret et unavngivent headhunter-firma til at hjælpe med at finde den rette profil til formandsposten.

Formanden for Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening, Torben Jensen, fortæller til FødevareWatch, at man ikke har en specifik person i baghånden på nuværende tidspunkt.

"Jeg kan sige helt ærligt, at ingen navne eller personer er i spil pt. Vi er i den indledende fase, hvor vi sonderer markedet for kvalificerede kandidater," siger formanden.

Om der bliver tale om en fra egne rækker eller en ekstern, vil eller kan han ikke kommentere på. Alt, hvad han for nu kan sige, er, at man leder efter en figur, som kan samle hele Coop-familien.

"Vi har brug for en person, som kan samle hele brugsforeningsbevægelsen. En der kan være leder for både de selvstændige brugsforeninger og de Coop-ejede butikker – en samlende figur," siger Torben Jensen, som konsekvent vender tilbage til beskrivelsen: "En samlende figur".

Hvor lang tid processen vil tage, kan han ikke gisne om, men understreger at man er parat til at bruge den tid, der er nødvendig. Det handler ikke handler om at finde en modkandidat hurtigst muligt, men at finde den bedst mulige kandidat.

"Vi tænker os grundigt om, og så finder vi ud af, hvad det er for en profil, vi skal have. Vi skal være professionelle, og det betyder, at vi skal tage den tid, der skal til for at finde den rigtige kandidat, men vi er slet ikke i tvivl om, at den rigtige kandidat findes," lyder det fra formanden.

RITZAU_28239142.jpg
Coops formand Lasse Bolander.

Helt udramatisk proces

Torben Jensen finder det på ingen måde dramatisk, at der selvstændige brugsforeninger har taget initiativ til at finde en modkandidat til posten. Tværtimod er det helt naturligt set i lyset af, at der er formandsvalg på Coops Landsrådsmøde, som er der formanden for Coop Amba bliver valgt, den 13. og 14. april 2018.

Han henviser til, at Lasse Bolander har siddet på posten de sidste 10 år og, at det er naturligt at ønske at få nogle friske øjne ind i koncernen.

Over for Berlingske Business bekræfter Lasse Bolander, at han til april genopstiller til posten.

"Jeg forholder mig kun til, at jeg har besluttet mig for at stille op igen. Jeg trives i Coop, og jeg trives i brugsforeningen, og jeg ønsker at fortsætte den meget interessante og udfordrende rejse, vi er på, som handler om at modernisere Coop. Det vil jeg meget gerne være med til fremover," udtaler Lasse Bolander til Berlingske Business.

Derfor skal Coops formand væltes: "Somme tider skal der en ny skipper på broen for at lægge en ny kurs"

Brugsforeninger slår fast overfor Coop: Vi står alle bag Bolander-opgør

Utilfredse brugsforeninger søger modkandidat til Bolander

Coop til utilfredse brugser: Vi tager hånd om KMD-problemer

"40-50 mindre Lokal- og Daglibrugser er lukningstruede"

Flere af Coops brugsforeninger er lune på Dagrofa

Coop til utilfredse brugser: Vi tager hånd om KMD-problemer

Coops nedtursforklaring bliver afvist fra flere kanter

Coop skal i gang med massivt it-projekt til over én milliard

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier