Burger King skal forsvare sig mod beskyldninger om opreklameret burger

I et massesøgsmål hævdes det, at burgerkæden på billeder og video får den ikoniske burger til at større ud, end den i virkeligheden er.
Foto: PR / Burger King
Foto: PR / Burger King
af marketwire

Nogle vil måske huske filmen ”Falling Down” med Michael Douglas i en af hovedrollerne. I filmen fra 1993 bevæger Douglas’ karakter, William Forster, der lige har mistet sit arbejde, sig gennem Los Angeles, hvor han vikler sig ind i en række voldelige og aggressive episoder, og hvor han undervejs ved et tilfælde skaffer sig adgang til flere skydevåben.

På et tidspunkt går han ind på fastfood-restauranten Whammy for at købe morgenmad. Han bliver vred, da han opdager, at de nægter at servere morgenmad på det tidspunkt. Han truer med en maskinpistol, men ombestemmer sig og bestiller en burger.

Den flade og grå burger, Michael Douglas’ karakter modtager, ligner imidlertid slet ikke det, som den fede og friske burger på billedet over disken viser.

”Kan nogen fortælle mig, hvad der er galt med dette billede,” spørger William Forster.

Og det spørgsmål er der andre, som nu har stillet til Burger King. I al fald skal selskabet forsvare sig i en sag i Miami, hvor sagsøgerne mener, at Burger Kings beskrivelse af den kendte ”Whopper” vildleder kunderne, og at det er et aftalebrud, skriver Reuters.

Der er tale om et massesøgsmål, hvor det hævdes, at ingredienserne i Whopperen på billeder og video breder sig ud over bollens omkreds, så den ser 35 pct. større ud, end den i virkeligheden er. Og så den synes at indeholde dobbelt så meget kød end det, kunderne reelt får.

Restaurant Brands, der ejer Burger King, har forsøgt at få sagen afvist med påstanden om, at man ikke er forpligtet til at levere end burger, der ser helt præcis ud som på billedet, men dommeren i Miami mener altså, at det må en jury afgøre.

Fastfood-koncernen mener også, at påstanden omkring burgerkødet er forkert, og at selskabets reklamer på tv og print netop afspejler præcis samme mængde kødfars som i virkelighedens restauranter.

McDonald’s og Wendy’s står også over for lignende sager ved en føderal domstol i New York. Her har sagsøgernes advokat straks efter henvist til afgørelsen i Miami for at få sagerne fremmet.

Taco Bell blev i august også sagsøgt for at sælge en ”mexicansk pizza” med halvt så meget fyld sammenlignet med annoncerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter