Rapport: Leveringstjenester kan nedbringe overvægt i Storbritannien

En undersøgelse viser stort potentiale for, at leveringstjenester kan hjælpe til at nedbringe kaloriemængden i madbestillingerne med et simpelt tiltag. 
Leveringstjenester som Uber Eats kan være med til at nedbringe overvægten i Storbritannien, viser undersøgelse. Foto: Kevin Coombs/Reuters/Ritzau Scanpix
Leveringstjenester som Uber Eats kan være med til at nedbringe overvægten i Storbritannien, viser undersøgelse. Foto: Kevin Coombs/Reuters/Ritzau Scanpix

Tiltag hos leveringstjenester som Uber Eats og Just Eat kan være vigtige brikker i forsøget på at tackle den stigende overvægt i Storbritannien. 

Det skriver The Guardian på baggrund af en undersøgelse fra Den Europæiske Kongres for Overvægt, der ligger i Dublin. 

I undersøgelsen deltog 23.783 mennesker, der bestilte mad over en simuleret madbestillingsapp som f.eks. Wolt herhjemme. 

Deltagerne skulle bestille det måltid, som de normalt ville bestille, hvorefter de ville blev fortalt, hvor mange kalorier der var i måltidet. 

Foruden kalorietælleren kunne deltagerne på forhånd vælge at bestille mindre portioner inden de skulle vælge, om aftenmenuen skulle være indisk, burger og pomfritter eller noget tredje. Desuden blev mad med lavt kalorieindhold ofte placeret som nogle af de første forslag i appen. 

Deltagerne i forsøget blev delt op i tre forskellige grupper, og derudover var der en kontrolgruppe. Kontrolgruppens bestillinger lå gennemsnitligt på 1.408 kalorier, mens de tre andre grupper bestilte mad med op til 15 pct. færre kalorier. 

Ifølge The Guardian er brugen af leveringstjenester steget med 55 pct. siden 2015 i Storbritannien, og omkring 25 mio. voksne briter bruger dem regelmæssigt. 

En talsperson fra Deliveroo var ikke afvisende over for avisen i forhold til at implementere f.eks. kalorietællere fremadrettet i appen: 

“Deliveroo er stolte af at levere de bedste udvalg af mad fra restauranter og supermarkeder til vores forbrugere i deres lokale områder - og det inkluderer et stort udvalg af sunde valg. Vi gør det også nemmere for forbrugeren at finde sunde valg gennem en forbedret app-navigation og for restauranterne at vise deres kalorieinformationer på menuerne.” 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også