Kritikken mod Espresso House fortsætter

Nu fortæller kædens norske ansatte om en arbejdskultur, der gør dem syge. 
Medarbejderne fortæller blandt andet om, at de i tilfælde af sygemeldinger er blevet bedt om selv at finde en, der har kunnet overtage deres vagter. | Foto: Tobias Selnæs Markussen/Ritzau Scanpix.
Medarbejderne fortæller blandt andet om, at de i tilfælde af sygemeldinger er blevet bedt om selv at finde en, der har kunnet overtage deres vagter. | Foto: Tobias Selnæs Markussen/Ritzau Scanpix.

Espresso House fortsætter med at være i vælten i Norge, hvor ansatte nu fortæller, at det gør dem syge at arbejde for kaffekæden. 

Dagens Næringsliv har talt med i alt ti medarbejdere, der til avisen fortæller om manglende indkøring, chefer der er meget væk, verbale overgreb og sygemeldinger, der ikke bliver taget alvorligt.

”Jeg kan ikke huske, hvad det var, der fik bægeret til at flyde over, men pludselig brød jeg bare sammen på arbejdet. Alt væltede ud. Jeg gik ud på toilettet og græd, og da jeg var færdig med min vagt, tog jeg på skadestuen,” fortæller en medarbejder, som Dagens Næringsliv i artiklen kalder ”Nicole.”

Medarbejderne er enten helt eller delvist anonyme, da de frygter for konsekvenserne for nuværende og fremtidige jobs, men avisen har dog set kontrakter, lægeerklæringer, sms’er og emails, der understøtter medarbejdernes beretninger.

Espresso House afviser over for avisen at kommentere på personalesager, men kaffekædens direktør i Norge, May Britt Østby, skriver i en skriftlig kommentar til avisen, at man tager de nødvendige foranstaltninger for at imødegå de udfordringer, man har i kæden. 

Espresso House i Norge undskylder for manglende lønudbetaling

Espresso House har været i norsk modvind siden begyndelsen af maj, hvor kæden blev beskyldt for flere måneders manglende udbetaling af løn. 

Kæden fortalte i den forbindelse til Dagens Næringsliv, at der var tale om en ”systemfejl”.

Espresso House blev grundlagt i Lund, Sverige, i 1996 og er siden vokset til en størrelse med over 500 butikker over Norden og Tyskland, heraf 170 i Sverige og 67 i Danmark. Kæden er ejet af det tyske konglomerat Jab Holding Company, der har hovedkontor i Luxembourg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg