Spisesteders salg af økologiske fødevarer steg i andet coronaår

særligt økologiske mejeriprodukter og æg oplevede den største fremgang, mens kød og fisk haltede bagefter.
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

Selvom landets spisesteder holdt coronalukket i en del af 2021, steg salget af økologiske føde- og drikkevarer sammenlignet med året før, skriver Dagligvarehandlen.

Mediet henviser til tal fra Danmarks Statistik, der viser, at det økologiske salg til foodservice steg fra 16,8 mia. kr. i 2020 til 16,9 mia. kr. sidste år, mens øko-delen af det samlede foodservice-salg gik landede på 13 pct. i 2021 mod 12 pct. året før.

Især økologiske mejeriprodukter og æg oplevede den største fremgang - disse varers økologiske salg landede på 31 pct. mod 12 pct. af det samlede salg til foodservice. Til sammenligning udgjorde kød og fisk kun 5 pct. af det økologiske salg mod 17. pct. af det samlede salg.

Både det økologiske salg samt det samlede salg lå dog lavere i 2021 og 2020 end 2019 på grund af coronanedlukningerne, oplyser Dagligvarehandlen.

Milliardduel mellem dagligvaregiganter: It-kapløb spidser til under priseksplosion

Salg af økologiske mejerivarer klemmes af høje priser

Stigende fødevarepriser hjælper salget af lokale fødevarer på vej

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter