Hver tredje dansker har skåret ned på antallet af restaurantbesøg som følge af den stigende inflation.
Det viser en måling, som Megafon har lavet for TV2.
Mens dagligvareforbruget stadig er der, danskerne har skåret allermest af forbruget, nærmere specifikt 37 pct., svarer 30 pct. i målingen, at de har sparet på både takeaway og restaurantbesøg.
Horestas politiske direktør, Kristian Nørgaard, bekræfter det faldende forbrug, men slår samtidig på, at der fortsat er travlt i restaurationsbranchen:
”Vi kan godt se, at forbruget er faldet en smule, men der er fantastisk travlt i branchen. Vi har 10.000 flere ansatte, end vi havde før corona, så der er altså en stor lyst til at gå ud og spise og få de gode oplevelser,” siger han til TV2 News.
Danskerne skærer ned på deres forbrug - men ikke på alkoholindkøb
Forbrugerne kan blive ramt af stigende udgifter hos virksomheder
Horesta: Folketinget skal prioritere restauranters medarbejdermangel