FødevareWatch

KFC lancerer vegetarisk alternativ til fritteret klassiker

Der er kommet planter på menuen hos fastfoodkæden KFC, der håber på at kunne øge salget af planteprotein med fem procent om året.

Foto: Norikazu Tateishi/AP/Ritzau Scanpix.

Den amerikanske fastfoodkæde KFC, der er kendt for sin fried chicken, er hoppet med på vegetarbølgen og lancerer nu et vegetarisk alternativ til den fritterede klassiker under navnet Original Veggie Strips.

Det skriver det svenske Food Supply.

”Vi i KFC Sverige tager nu store skridt ind i den grønne fremtid ved at øge vores vegetarsortiment markant. Vi går direkte fra hvidt kød til vegetarisk og starter med vores produkt Original Veggie Strips, for så at udvide sortimentet yderligere gradvist i de kommende år,” siger Jesper Hollstrand, marketingchef i KFC Sverige, til mediet.

Den vegetariske variant er lavet af køderstatningsproduktet Quorn og er foreløbigt kun blevet lanceret i Sverige. Forhåbningen er at øge salget af vegetarisk og plantebaseret med fem procent om året.

KFC-ejer kommer stærkt ud af andet kvartal

Australsk KFC må ændre på opskrift: Bruger kål i stedet for salat

Fastfoodkæde bag Taco Bell stiger i formarkedet efter regnskab

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier