DI: Krigen vil tære mest på virksomheder, der var hårdest plaget af nedlukninger

De virksomheder, der var hårdest plaget under corona, står med den stigende inflation endnu engang i en svær situation, vurderer DI i ny analyse. Det gælder blandt andet restauranterne.
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix.
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix.

I en ny analyse indkredser Dansk Industri, hvordan de danske virksomheder klarer sig gennem krig og corona.

Og vurderingen af klar: De virksomheder, der var hårdest ramt under nedlukningerne af samfundet - eksempelvis restauranter - står til at blive hårdest ramt af inflationen, der som - følge af krigen - nu buldrer derudaf.

Til Børsen beskriver cheføkonom i Dansk Industri Allan Sørensen det, som at der igen bliver tæret på fornøjelseskontoen.

“De seneste to år er det fornøjelseskontoen, der har været hårdt ramt af restriktioner. Vi har ikke kunnet rejse, spise på en restaurant og nyde kulturlivet. Nu er der så opstået en ny situation, hvor gas, benzin og fødevarer æder en større del af budgettet. Og når huslejer, forsikringer og dagligvarer stadig skal betales, så er fornøjelseskontoen et af de steder, hvor vi nemmest kan skrue ned,” siger han til avisen.

En branche, der til gengæld ikke kommer til at mærke det store, er blandt andet dagligvarehandlen samt fiskeriet, vurderer Dansk Industri.

Restauranter med til at trække beskæftigelsen i rekord

Fødevarepriser skaber problemer for forbrugere og detailhandel i Tyskland og England

Overvismand om inflationshjælp: Uden finansiering øges prispres

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter