FødevareWatch

Processen i Wolt-sag får kritik fra flere siden

Ifølge en række aktører er det problematisk, at Wolt ikke er blevet hørt i den netop afsluttede sag, der nu kan betyde en stor skatteregning samt et krav om overenskomst for leveringstjenesten bude.

Foto: PR/Wolt

Flere aktører rejser ifølge Berlingske nu kritik af, at Wolt ikke er blevet hørt i sagen om overenskomst til de blå woltbude, og dermed ikke har haft mulighed for at bidrage med faktuelle forhold, anke afgørelsen eller fået mulighed for at se den, efter den faldt tirsdag.

Ifølge avisen stiller både Dansk Erhverv, IT-Branchen, Wolt selv og Dansk Erhverv sig kritiske:

”Proceduren med partshøring og inddragelse af virksomheder bør tages op til genovervejelse, da det ikke er rimeligt, at medarbejdere – med eksempelvis en politisk agenda, eller som måske er utilfredse med virksomheden, de arbejder i – kan underkende en virksomheds fulde forretningsmodel, uden at virksomheden bliver hørt. Det er simpelthen ikke et retssamfund værdigt,” siger Jes Brinchmann Christensen, underdirektør i Dansk Erhverv til Berlingske.

Fagforeningen 3F, der gennem to år har forsøgt at forhandle sig til en overenskomst med Wolt, erkender, at det er et problem, hvis ikke virksomheder kan være part i skattesager, der vedrører dem selv.

Med tirsdagens afgørelse blev det af Skatterådet slået fast, at Wolt’s bude ikke er selvstændige, men lønmodtagere.

Skatteråd om Wolt-bud: Ikke selvstændig - men lønmodtager

Wolt-chef er frustreret over at være holdt ude af skattesag

Hungry følger efter Wolt og Gorillas - vil også levere dagligvarer hjem til danskerne

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier