FødevareWatch

Trussel om ny covid-19-variant sender leveringstjenester til vejrs

Udsigten til en ny covid-19-variant, der potentielt er farligere end den hidtil altoverskyggende Delta-variant, har lagt et rødt tæppe hen over de globale aktiemarkeder fredag.

Foto: Toby Melville / Ritzau Scanpix

Leveringstjenesterne kan ende med at tjene godt på, at en ny coronavariant ligger og ulmer.

For mens det paneuropæiske aktieindeks Stoxx 600 dykker 2,5 pct., og futures for de toneangivende amerikanske aktieindeks peger på fald mellem 1,2 og 2,2 pct., nyder flere børsnoterede leveringstjenester godt af skrækudsigterne.

Leverandøren af måltidskasser Hellofresh øger fredag formiddag 2,9 pct., mens rivalen Delivery Hero stiger 1,9 pct. - begge på børsen i Frankfurt, der ellers på indeksbasis falder 2,8 pct.

I Storbritannien kører det også for Deliveroo og Justeat, der stiger henholdsvis 1,6 og 0,1 pct. på børsen i London, hvor indekset ellers samlet falder 3,1 pct.

På den anden side af Atlanten stiger Doordash, der ligeledes har en platform til levering af mad, med 4,9 pct. i formarkedet.

Den nye variant af covid-19 er registreret i Sydafrika og er siden opsporet i Hongkong og Botswana. Det har fået EU-Kommissionen, Tyskland og Storbritannien til at opfordre til standsning af al flytrafik fra Sydafrika og nabolandene Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho og Eswatini.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier