FødevareWatch

De Konservative: For tidligt at indføre coronapas

Der skal holdes øje med smitten, men endnu ser De Konservative ingen grund til at indføre coronapas.

Foto: SSI

Tiden er ikke moden til at indføre krav om coronapas - trods stigende smittetal.

Det mener De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen.

"Vi skal selvfølgelig sørge for, at smitten ikke stikker af. Men der er jo allerede indført tiltag som flere test. Og et samarbejde mellem kommuner, hvor smitten er høj, og Sundhedsstyrelsen. Nu skal vi se, hvordan det virker. For mig er det for tidligt til, at vi bare ruller coronapas ud over hele Danmark," siger han.

Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, anbefalede torsdag aften, at politikerne på Christiansborg igen åbner værktøjskassen med tiltag, der kan bremse smitten med covid-19.

Smittetallene er steget betydeligt de seneste uger, og positivprocenten - andelen af test, der er positive for sygdommen - ligger stabilt højt.

Per Larsen mener dog, at Christiansborg bør slå koldt vand i blodet.

For at rulle de helt tunge restriktioner ud, skal et flertal i Folketinget ikke være imod, at covid-19 igen bliver løftet op til at være en samfundskritisk sygdom. Og det er ikke engang tæt på at være tilfældet, mener Per Larsen.

"Det mener vi bestemt ikke. Men vi kan godt være med til at skærpe nogle regler lokalt. Men covid bliver ikke en samfundskritisk sygdom bare hen over natten. Med vaccinerne er det en helt anden sygdom. Vi ser, at dem, der bliver indlagt - og som er vaccineret vel at mærke - er indlagt i kort tid, og så bliver de udskrevet igen," siger Per Larsen.

Han fortæller, at Folketinget vil kunne vedtage lovgivning, der gør det muligt at indføre helt specifikke restriktioner som eksempelvis mundbindskrav.

"Jeg vil ikke afvise coronapas og mundbind, hvis det her eskalerer, og der kommer et pres på sundhedsvæsnet. Det må det ikke," siger Per Larsen og understreger, at det i hans øjne langt fra er der, vi er nu.

Københavnsk restaurant genindfører krav om coronapas 

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier