FødevareWatch

SMVdanmark: Politikerne har demonteret momsbomben men renten gør ondt

Brancheorganisationen SMVdanmark glade for det sikkerhedsnet, som et bredt politisk flertal spænder ud under virksomhederne. Men den høje rente efter 1. april bekymrer.

Adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt | Foto: PR / SMV Danmark

Adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt, er overordnet positiv overfor dagens aftale om senere tilbagebetaling af corona-lån.

Et bredt poiltisk flertal på Christiansborg har torsdag eftermiddag aftalt, at virksomheder, der skulle betale momslån 1. november 2021 og 1. februar 2022, først skal tilbagebetale lånene 1. april 2022. Derefter har de så 24 måneder til at afdrage via Skattekontoen til en månedlig rente på 0,7 pct., fremgår det af meddelelse udsendt af Skatteministeriet.

Aftalen giver anledning til stor lettelse bland de virksomheder, der er gældsramte, lyder det i en pressemeddelelse fra SMVdanmark, men samtidig er man dog ærgerlig over, at renten på lånene bliver høj.

"Den ekstra tid, de nu får til at høvle af på deres gæld til staten, er en kæmpe lettelse for dem. Vi har fået mange henvendelser fra medlemmer, der frygtede de to kommende momsregninger. Den frygt har det politiske flertal nu fjernet, og det skal de have tak for. Det her vil forhindre en masse potentielle konkurser," siger Jakob Brandt.

Sammen med Dansk Industri, Dansk Erhverv, Horesta og DRC har SMVdanmark tidligere foreslået en mere lempelig afdragsordning, og direktøren er ærgerlig over, at renten bliver på 0,7 pct. om måneden efter d. 1. april. Det svarer ifølge SMVdanmark til ca. 8,4 pct. om året.

"Det er en meget høj rente efter en krise, hvor mange virksomheder stadig er økonomisk svækkede. Man må huske, at virksomhederne har betalt en høj pris for vores fælles indsats for at dæmpe smittespredningen. Det har de gjort med stor velvilje og ansvarsfølelse. Men det har kostet dem dyrt, og derfor er jeg ked af, at de straffes med høje renter," siger Jakob Brandt.

DI: Lempeligere lånekrav afværger serie af konkurser

Virksomheder får mere tid til at betale coronalån

Coronapandemien har slået Riccos Kaffe tilbage til start

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier