Når klimatopmødet finder sted i år, vil der for første gang være fokus på fødevaresystemet og madspild.
Det skriver Matilde Bugge Nielsen, der er såkaldt partner growth manager hos madspildsselskabet Too Good To Go på sin Linkedin-profil.
”I betragtning af, at 40 pct. af al den mad, der produceres rundt om i verden, går til spilde (WWF), kan COP være lidt sent til madspildsbekæmpelsesfesten, men vi er stadig glade for, at de er ankommet. Hvorfor? Fordi bekæmpelse af madspild er den vigtigste løsning til at hjælpe med at tackle klimaændringer og begrænse temperaturstigningen til to grader celsius inden 2100,” skriver Too Good To Go-chefen.
Dette års globale klimatopmøde finder sted i Dubai i Forenede Arabiske Emirater fra 30. november til og med 12. december og har en lang række fødevareemner på dagsordenen, som man kan læse her.
Ifølge professor Tim Benton ved Universitetet i Leeds udgør udledninger fra fødevaresektoren op til en tredjedel af de totale udledninger af CO2, og det er på tide, det kommer på dagsordenen på dette års COP, som han skriver i et indlæg på tænketanken Chatham House’s hjemmeside:
”At transformere fødevaresystemer må derfor være en prioritet for COP28-dagsordenen: at opbygge modstandskraft, sørge for sundere kostvaner til alle og at reducere miljøpåvirkningerne. Men det vil også være ekstremt vanskeligt at nå til enighed om, hvilken form for transformativ forandring, der kræves,” udtaler han.