Amerikansk kæde vil igen forsøge sig på det britiske marked

Chick-Fil-A blev boykottet ved første forsøg på at etablere sig i Storbritannien i 2019. Nu vil den familiedrevede kæde prøve igen efter en ændring i selskabets politiske budskaber.
Foto: Ted Shaffrey/ap/ritzau Scanpix
Foto: Ted Shaffrey/ap/ritzau Scanpix

Den amerikanske fastfoodkæde Chick-Fil-A annoncerer planer om at åbne fem nye restauranter i Storbritannien i 2025.

En stille og rolig nyhed, hvis det ikke var fordi, kæden før og uden succes havde forsøgt sig i det britiske. Det fejlslagne forsøg på at etablere sig skete i 2019, hvor restauranterne blev mødt med protester grundet selskabets politiske og kristne holdninger, skriver BBC.

Konkret handler det om økonomisk støtte fra familien bag restaurantkæden, Cathy-familien, til kristne grupper med stærke holdninger mod homoseksuelles ret til at blive gift i kirken.

Siden dengang har selskabet skiftet politik, sådan at det ny giver støtte til uddannelse og hungersnødsramte organisationer i stedet for, skriver BBC.

Ifølge det britiske medie vil det amerikanske fastfoodselskab investere over 100 mio. dollar - svarende til 699,8 mio. kr. - over de næste 10 år i Storbritannien. De nye restauranter skal drives efter et franchisekoncept.

I alt råder Chick-Fil-A over 2800 restauranter fordelt over USA, Canada og Puerto Rico.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også