Svenske alkoholproducenter stormer fremad

Det stigende antal er et godt tegn for en branche, der er blevet stærkt påvirket af coronapandemien, mener chef i brancheorganisationen LRF Lokal Mat och Dryk.
Foto: Line Ørnes Søndergaard
Foto: Line Ørnes Søndergaard
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

I Sverige er antallet af producenter af øl, cider, vin og spiritus i løbet af de seneste år vokset med rekordfart, skriver Food-Supply.se.

Ifølge mediet, der henviser til en rapport for drikkevareindustrien bestilt af brancheorganisationerne LRF Lokal Mat och Dryk, Föreningen Svenskt Vin, Sveriges Oberoende Bryggeri og Sveriges Producenter Av Alkoholdrycker ( SPAA), var der ved årsskiftet registreret 729 alkoholproducenter - en stigning på 710 pct. siden 2010.

”Drikkevarebranchen er som mange andre stærk påvirket af coronapandemien, nogle mere end andre. Men trods udfordringerne har branchen klaret pandemien overraskende godt, og antallet af producenter både i 2020 og 2021. Det er et tegn på styrke, som lover godt for fremtiden,” siger Anna Kaijser, branchechef i organisationen LRF Lokal Mat och Dryk.

75 pct. af de nystartede alkoholproducenter er bryggerier, men den største stigning sker inden for produktion af vodka, gin og whiskey. Her er antallet af producenter i 2020 og 2021 steget med 20 pct., skriver Food-Supply.

Stort dyk i norsk salg af vin og øl

Campari opkøber fransk Diageo-mærke

Systembolaget indfører ny bæredygtig mærkningsordning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også