FødevareWatch

Amerikansk supermarkedskæde leverer bedre end ventet

Salget er vokset mere end forventningerne hose amerikanske Target, der omvendt lander lavere resultat end estimeret.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Target fortsætter bølgen af positive regnskaber fra den amerikanske detailsektor, hvor den amerikanske supermarkedskæde har leveret en bedre end ventet omsætning- og indtjeningsudvikling.

Target skuffer dog med bruttomarginalen, og det får investorerne til at sende aktien ned med 3,2 pct. i formarkedet.

Tirsdag aflagde byggemarkedskæden Home Depot et bedre end ventet regnskab, og de tendenser har konkurrenten Lowe's onsdag kopieret.

Target fik i det forskudte tredje kvartal en vækst i det sammenlignelige salg på 12,7 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News kun ventede 8,3 pct.

Det samlede digitale salg er steget med 28,9 pct., hvilket dog er en markant opbremsning fra væksten på 154,5 pct. i samme periode sidste år. Her ventede analytikerne 13,3 pct.

Det samlede salg steg 13 pct. til 25,29 mia. dollar mod ventet 24,27 mia. dollar.

Til gengæld skuffer bruttomarginalen ved at falde til 28,0 pct. fra 30,6 pct. Her lød analytikerkonsensus på 29,9 pct.

Den justerede indtjening per aktie er dog steget mere end ventet, idet den er er øget til 3,03 dollar fra 2,79 dollar sammenlignet med analytikerprognosen på 2,84 dollar.

For det igangværende fjerde kvartal, der dækker den vigtige juleperiode, venter Target en høj encifret til en lav tocifret procentvis vækst i det sammenlignelige salg. Det er en opjustering i forhold til tidligere prognose på en høj encifret procentvis vækst.

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier