FødevareWatch

Tyson Foods skuffer med volumensalget

Amerikanske Tyson Foods, har leveret en bedre end ventet omsætning og indtjening, idet stigende kødpriser har hjulpet med at opveje for volumenfald.

Foto: Danny Johnston / Ritzau Scanpix

Tyson Foods, der er en af verdens største kødproducenter, fik en vækst i salget på 12 pct. i det forskudte fjerde kvartal til 12,81 mia. dollar, hvor analytikerkonsensus ifølge Bloomberg News lød på 12,75 mia. dollar.

Aktien indikeres 0,9 pct. lavere i 80,53 dollar i det amerikanske formarked.

Volumensalget skuffede ved at falde 10,7 pct., hvor analytikerne havde ventet en stigning på 5,9 pct.

Salgsvolumen for både oksekød, grisekød og fjerkræ faldt kraftigt i fjerde kvartal, hvor en del af faldet dog tilskrives en uge mindre end i samme kvartal sidste år.

Det pointeres, at efterspørgslen forblev stærk til trods for øgede kødpriser, der er løftet af højere omkostninger til blandt andet arbejdskraft og fragt.

Den justerede indtjening per aktie steg til 2,30 dollar fra 1,81 dollar, hvor analytikerne kun havde sat næsen op efter 2,16 dollar.

For det nye regnskabsår venter Tyson Foods et salg på 49-51 mia. dollar, hvilket er over analytikerkonsensus på 48,16 mia. dollar.

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier