FødevareWatch

Gorillas klar med modtræk i tysk konflikt

Den tyske leveringstjeneste vil angiveligt outsource lagerfunktion efter langvarig kontrovers med medarjbejderne i Berlin.

Foto: Monika Skolimowska/AP/Ritzau Scanpix

En konflikt mellem leveringstjenesten Gorillas og selskabets chauffører i Berlin har spidset til over de seneste uger. Der har været strejker og fyringer i et opgør om samarbejde - og nu trækker selskabet efter alt at dømme næste kort i opgøret, skriver tyske Handelsblatt.

Den tyske leveringstjeneste, der meldte sin ankomst på det danske marked i sommer, planlægger angiveligt at outsource sine leveringslagre i Berlin til franchisetagere i selvstændige enheder, hvilket ifølge mediet kan udløse endnu en reaktion fra medarbejderne.

Den seneste tids uro mellem medarbejdergrupper og Gorillas har omhandlet forholdene for selskabets chauffører med fokus på vagtplaner, hviletider og generel ansættelsesforhold. Selskabet understreger, at man ikke ændrer noget ved medarbejdernes løn- og øvrige ansættelsesforhold ved at oprette nye selvstændige lagre - indtil videre gælder den nye konstruktion kun i Berlin.

For nylig købte den tyske leveringstjeneste Delivery Hero sig ind i Gorillas med en investering, der svarer til 1,59 mia. kr., hvorefter man satte sig på cirka 8 pct. af aktierne i selskabet.

Konkurrencen for leveringstjenester i Danmark spidser til

Budkometen Gorillas har rejst milliarder i ny investeringsrunde

Delivery Hero investerer 235 millioner dollar i leveringstjeneste 

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier