Vanilje, bønner, chillier og avocadoer risikerer udrydelsen som følge af klimaforandringer, viser et nyt studie ifølge The Guardian.
Studiet viser, at det i meget høj grad er de vilde varianter, der er truede og i alt 92 pct. af bomuldsarterne står overfor udrydelse, ligesom 23 pct. af de vilde kartoffelarter og 60 pct. af avocadoarterne står over for udrydelse.
"Det er særligt de vilde afgrøder, som er udryddelsestruede. Disse afgrøder kan ikke tilpasse sig klimaforandringerne," siger undersøgelsens hovedforfatter Bárbara Goettsch.
Videre siger hun:
"Jordens saltindhold ændrer sig, og afgrøder har ikke mulighed for at tilpasse sig. Temperaturerne stiger. På grund af klimaændringer vil forekomsten af skadedyr og sygdomme også ændre sig, og det kan have en massiv indvirkning på dyrkede planter. Vi kan se ind i en mangel på disse fødevarer."
I alt vurderer man i studiet, at 35 pct. af de undersøgte vilde afgrøder er i fare for udrydelse.
Aldi stiller nye krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt
Portugisisk appelsinbonde har banet vejen for danske Freshland: Vokser med ekspresfart
Luft kan blive den mest populære fødevareingrediens om ti år