FødevareWatch

Danpo-ejer under ny beskydning for ringe kyllingevelfærd

Få måneder efter, at Scandi Standard gennemgik en større skandalesag, som kostede den danske topchef jobbet, er der igen problemer for ejeren af Danpo i Danmark.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Hygiejneproblemer og skoldning af levende kyllinger hos et Scandi Standard-datterselskab ramte tilbage i maj både de svenske avisforsider og siden også topchef Leif Bergvall Hansen, der blev fyret som konsekvens af sagen.

Nu er den tilsyneladende gal igen, skriver Aftonbladet ifølge Dagens Industri.

Denne gang dokumenterer TV-programmet 200 sekunder, at Scandi Standard-ejede Kronfågel har store problemer med at få fragtet levende kyllinger til slagtning på forsvarlig vis.

I programmet viser en stikprøvekontrol foretaget af Lansstyrelsen, at der blev optalt 17 skadede kyllinger på to minutter, og at der med det som udgangspunkt for et regnestykke har været op til 230.000 transportskadede kyllinger i maj i Kronfågel.

Den svenske erhvervsminister Ibrahim Baylan vil i efteråret fremlægge et lovforslag, hvor straffen for dyremishandling skærpes.

Skandalesag rammer Danpo-ejers salg i andet kvartal

Scandi Standard udpeger midlertidig afløser for fyret dansker

Efter fyring af dansk topchef: Danpo-ejers formand afviser forbindelse til skandalesag

Fødevareskandale rammer Danpo-ejer: Skoldede levende kyllinger

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier