Store forventninger til væksten i første kvartal for ISS

Coronapandemien er officielt et afsluttet kapital for servicekæmpen ISS, og nu er fokus fuldt rettet mod vækst.
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho
Marketwire

Med pandemien bag sig står fremtiden på vækst. Sådan lød det fra topchef Jacob Aarup Andersen på selskabets generalforsamling i midten af marts.

Det bliver også bakket op af analytikernes forventninger, hvor prisstigninger og efterhånden fulde kontorer ventes at sætte sine spor i væksten.

Hos Danske Bank venter analytiker Michael Vitfell-Rasmussen, at den organiske vækst vil overstige 10 pct. i første kvartal, mens konsensus blandt de 12 analytikere, som ISS har indsamlet svar fra, peger mod en organisk vækst på 8,5 pct.

”Vi venter, at den organiske vækst er steget til 10,2 pct. i første kvartal ansporet af prisstigninger, opstart af kontrakter og lettere sammenligningsgrundlag fra tilbagevenden til kontorerne. Vi venter en organiske vækst for hele året i den høje ende af prognosen 4-6 pct.,” skriver Michael Vitfell-Rasmussen i en analyse.

Til sammenligning var væksten i første kvartal 2022 på 5,4 pct., hvor ISS’ forretning fortsat var påvirket af corona.

ISS fremlægger kun udvalgte nøgletal i første kvartal, så der kommer kun konkrete tal for omsætningen og organisk vækst.

På toplinjen venter Michael Vitfell-Rasmussen en tiltagende valutamodvind 3,7 pct.point, hvilket er 1,1 pct.point højere end tidligere ventet hos Danske Bank.

Konsensus blandt analytikerne er en samlet omsætning på 19.372 mio. kr. mod 18.075 mio. kr. i samme kvartal året inden.

Derudover er det også værd at holde øje med opdateringer om, hvordan genforhandlingen af priserne på eksisterende kontrakter er forløbet, da det normal vis foregår i første kvartal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også