FødevareWatch

Samarbejde giver Meyers danske bælgfrugter på menuen

Med en målsætning om at udskifte en væsentlig andel af de omkring 55 ton bælgfrugter, der i dag bruges i Meyers med danske, økologisk dyrkede af slagsen, har en samarbejdspartner netop færdiggjort første høst af grønne linser og sorte belugalinser.

Meyers har gennem et bornholmsk samarbejde fået fingrene i de første af forhåbentligt mange dansk-producerede belugalinser. | Foto: HANSEN GITTE SOFIE/RITZAU SCANPIX

Bælgfrugter er ved efterhånden mange lejligheder blevet udråbt som den helt store løsning, når det kommer til, hvordan dansk fødevareproduktion kan træde ind på en ny scene og blive langt mere klimavenlig i fremtiden.

Der skal med andre ord flere bønner, linser, ærter og kikærter ud på markerne og ind på tallerknerne, og hos Meyers har man netop høstet de første frugter af et nyt samarbejde i den retning.

Ifølge en pressemeddelelse er den første høst af grønne linser og sorte belugalinser fra klippeøen i hus hos de bornholmske landmænd og Bornholms Valsemølle, som fødevarevirksomheden arbejder sammen med.

"Målet er at tage de indledende skridt mod at kunne udskifte en væsentlig andel af de bælgfrugter, vi bruger i Meyers – i dag omtrent 55 tons – med danske, økologisk dyrkede af slagsen. Vi vil gerne påvirke, hvad der kommer til at være tilgængeligt, og i hvilken grad det vil blive efterspurgt," siger adm direktør i Meyers, Jesper Uggerhøj.

Resultatet af den første bornholmske høst skal til en start bruges til gastronomisk udvikling i Meyers Madhus på Nørrebro i København, samt i en af virksomhedens brødblandinger, som sælges i dagligvarehandlen, fremgår det videre.

Projektet på Bornhom er ét blandt flere i Meyers, og man har også indgået lokale samarbejder om at dyrke bl.a. gule flækærter på Lolland og siriusærter ved Slagelse.

Thise Mejeri ejer nu en del af Aurion

Pure Dansk vil gøre det trendy at spise danske bælgfrugter

Forbruget af kød falder: Danskerne spiser flere plantebøffer

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier