Flere kendte fastfood-restauranter som Burger King og Subway er angiveligt langt bagud, når det kommer til dyrevelfærd.
Det mener organisationen World Animal Protection, der i en undersøgelse har set på en række videnskabelige dyrevelværdskriterier.
Konkret drejer det sig om restauranternes kyllingekød, hvor både McDonald's, Burger King, Starbucks og Subway i Danmark ifølge organisationen havner i bunden af skalaen i forhold til kritierierne.
"Med deres dominerende markedsposition har de store fastfoodkæder en særlig forpligtelse til at gå forrest med en høj standard inden for dyrevelfærd. Derfor er det ganske enkelt for elendigt, at de ikke engang kan leve op til vores minimumsstandard," siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, i en pressemeddelelse.
Ifølge World Animal Protection har flere af fastfood-kædernes afdelinger i udlandet tilsluttet sig en række krav under "Better Chicken Commitment" og dermed forpligtet sig til at leve op til en række standarder inden for dyrevelfærd. Men denne implementering er ifølge organisationen ikke nået til Danmark endnu.
Burger King smider de danske papkrus i skraldespanden
McDonalds henter endnu en dansk gourmetkok til asiatisk satsning