FødevareWatch

Kæmpeunderskud i Jensen's Bøfhus

Koncernen bag Jensen’s Bøfhus ramte et dundrende underskud for 2015 og har tabt knap 100 mio. kr. de seneste tre år. En omtalt mediestorm får skylden.

Foto: Cathrine Ertmann / JP

Den kriseramte restaurantkæde Jensen's Bøfhus havde et frygteligt 2015.

Jensens Food Group A/S, der er koncernen bag, offentliggjorde fredag årsregnskabet for det forgangne år, og det viser et fald i alle nøgletal.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

"Koncernresultatet for 2015 er særdeles utilfredsstillende. Omsætningen er faldet 5,8% i forhold til 2014, hvor dog hovedparten af faldet er drevet af restauranter, der er overgået til franchise, og underskuddet er øget til -56,5 mio. kroner," skriver ledelsen i årsrapporten.

Bundlinjen lander på -56,5 mio. kr., og dermed har koncernen haft et samlet underskud på 97,1 mio. kr. i de seneste tre år. Omsætningen falder fra 864 til 813 mio. kr., mens egenkapitalen er slanket fra 87,7 mio. kr. til 31,5 mio. kr.

Mediestorm får skylden

I slutningen af 2014 røg Jensen's Bøfhus ud i et stormvejr, da det kom frem, at selskabet havde lagt sag an mod Jensen's Fiskerestaurant i Sæby.

Det har angiveligt kostet dyrt på bundlinjen, skriver ledelsen.

"De danske restauranter kom svagt fra start i 2015, som følge af mediestormen i slutningen af 2014, hvor en klar højesteretsdom til gunst for Jensen’s Bøfhus vedr. uberettiget anvendelse af "Jensen's-brandet", afledte en uventet kraftig og negativ mediestorm, der medførte en betydelig reduktion i antallet af gæster," skriver selskabet i ledelsesberetningen.

Jensen's Bøfhus oplyser, at der i 2015 blev afviklet to ikke-profitable restauranter, mens tre restauranter overgik til franchise. I slutningen af 2015 havde kæden 48 restauranter, og det samlede antal gæster i for hele 2015 var 5,5 mio.

Jensens’s Food Group ejes helt af Palle Skov Jensen, der stiftede restauranten tilbage i 1984 i Aarhus under navnet Restaurant España. i 1990 blev det nuværende navn Jensen's Bøfhus lanceret.

Presset bøfkæde sætter ejendomme til salg for stort millionbeløb

Jensen's Bøfhus vinker farvel til saucen

Jensen's Bøfhus-stifter leder efter medejer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier