FødevareWatch

Arla har fundet et hul i den russiske mur

Fødevareingredienser er blevet Arlas vej ind til Ruslands vigtige vækstmarked. Arla Foods Ingredients holder live i vækstmarkedet ved at sælge dansk mælk til flødeosteproduktionen i Putins forjættede land.

Foto: ARLA

Det er meningen, at den russiske embargo mod danske fødevarer skal holde dem ude af Rusland – helt ude. Men mejerikoncernen Arla har alligevel fundet en vej ind.

Smuthullet er fundet igennem Arlas ingrediensforretning Arla Foods Ingredients, skriver erhvervsavisen Børsen.

Andelsmejeriet leverer mælk fra sine andelshavere til det russiske mejeri Molvest, som Arla lige akkurat nåede at indgå et partnerskab med inden Ruslands boykot af vestlige fødevarer startede i 2014. Det russiske mejeri producerer flødeost, og Arla leverer komponenter til produktionen. En handel der kan slippe uden om embargoen, fordi der er tale om ingredienser til en fødevareproduktion og ikke en fødevarer i sig selv.

"Vi forsøger med bl. a. det nye produkt at komme tilbage og holde gang i vores brand. Sammenlignet med det lave niveau i fjor har vi nu vækst og er i Rusland tilbage på et salg på omkring en tredjedel af det, vi havde nået før embargoen. Vi har jo måttet vinke farvel til den store og mere lønsomme eksport af ost og mælk fra især danske mejerier og har kun de lokalt producerede varer," siger direktør Hans Christensen, som har ansvar for bl. a. Rusland, til avisen.

Danmarks største mælkeproducent truet af blokade

Mælkebønder bønfalder Arla: Sæt produktionen ned

Ny øko-mejeriserie på vej til de danske supermarkeder

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier