Coop-formand forsvarer kompleks struktur

Formand Lasse Bolander har været i sigtelinjen for egen rolle og Coop er blevet kaldet for kompleks. Nu svarer han igen overfor Berlingske.
Foto: Stine Bidstrup/JP/Ritzau Scanpix.
Foto: Stine Bidstrup/JP/Ritzau Scanpix.

Coop står i en storm hvor forbrugerskiftet på dagligvaremarkedet gør ondt. Kritikere har rettet skytset mod både ledelsen og strukturen i dagligvarekoncernen.

Men for Coop-formand Lasse Bolander rummer den demokratiske struktur i koncernen en masse fordele, siger han i et interview med Berlingske, hvor også formandens og resten af ledelsens rolle diskuteres,

”At vi har flere stakeholders og skal bruge mere tid til at diskutere tingene gør, at de beslutninger, som vi skal træffe, bliver bedre forankret. Vi kan se, at det går Coop bedst, når vi har alle involveret, fordi der er flere til at trykprøve beslutningerne. Men jeg køber ikke præmissen om, at der er et større problem med ejerformen, bare fordi vi lige nu står med lidt svære markedsforhold,” siger Lasse Bolander.

Coop har fremlagt strategiplanen Fremtidens Coop, der rummer en kæmpe omvæltning af den 156 år gamle organisation - blandt andet med lukning af Irma - og sammenlægning af kæder for at få Coop bedre positioneret til markedet.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også