FødevareWatch

Én elregning får købmand til at lukke

Elregningen i august blev for stor for en nordjysk købmand, der nu efter et liv i købmandsfaget må lukke og slukke.

Foto: PR / Dagrofa

100.000 kr. var prisen på el for en købmand i Nordjylland, der nu må tage den ultimative konsekvens og lukke forretningen, skriver Nordjyske.

I juni lød Rose Borcherts elregning på 54.000 kr. I juli var den steget til 74.000 kr., for i august at være nået 100.000 kr.

”Forretningen har været mit liv, jeg elsker jobbet, og jeg holder af Vestervig, men tingene hænger ikke sammen længere. De månedlige udgifter er blevet større end indtjeningen. Så går det bare en vej. Der var ikke andet at gøre, end det jeg har gjort, med mindre det skulle ende med konkurs,” siger hun.

Private kæmper for at holde liv i østjysk købmand

Dan Jørgensen: Virksomheder skal mærke ”markant sænkning af elregningerne”

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier