FødevareWatch

Købmands elregning er steget med 145 pct.

En lokals købmands elregning er eksploderet fra den ene måned til den anden: ”Vi har brug for en håndsrækning og opmærksomhed.”

Foto: PR / Dagrofa

Der er brug for, at købmændende får en hjælpende hånd, fortæller formand for købmanden Let-Køb i Fjelstrup, Inga Christensen, til Jydskevestkysten.

Til avisen fortæller hun, at købmandens elregning er steget med 145 pct, når hun sammenligner august i 2021 med 2022. I fjor lød elregningen på 15.509 kr., mens den her i 2022 lyder på 38.111 kr.

”Det er svært at sætte tid på, hvor længe vi kan holde den kørende, hvis det fortsætter som nu eller bliver værre. Der er mange knapper, vi kan justere på. Det gør vi nu. I værste konsekvens så lukker butikken, hvis det ikke ændrer sig, eller vi ikke får en håndsrækning,” siger Inga Christensen.

Økonom: Inflation kan koste familier op til 10.000 kroner om måneden

Lokale købmænd og landsbyer kan få nyt liv med ubemandede butikker

Private kæmper for at holde liv i østjysk købmand

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier