FødevareWatch

Norgesgruppen kritiserer aftale om regulering af detailhandlen

Ligesom herhjemme spurter priserne i den norske detailhandel mod nye højder, hvilket et flertal i det norske Stortinget vil bremse. En af Norges største dagligvarekoncerner har dog allerede klaget.

Et flertal i Stortinget har besluttet, at Regering bør undersøge, hvorvidt prisstigninger på fødevarer er urimelige. | Foto: Jens Dresling

Stortinget i Norge har inden sommerferien bestemt, at Regeringen bør regulere den norske detailbranche, da det kan give lavere priser for forbrugerne i dagligvarehandlen.

Det skriver det norske medie E24.

Men en sådan regulering er urimelig, vurderer en rapport som Norgesgruppen, der driver Kiwi, Spar og Meny, har fået udarbejdet af advokatfirmaet Wikborg Rein og Oslo Economics. Rapporten på 29 sider skal nu gennemgås af Erhvervsministeriet, som Norgesgruppens lobbyist Bård Gultvedt herefter skal mødes med.

”Vi mener, at der er en risiko for, at det kan gennemføre tiltag, der kan føre til øgede fødevarepriser og gøre det sværere for os at forhandle med leverandører. Så det er vigtigt, at politikerne og ministeriet gør det bedst mulige stykke arbejde for at forhindre de mulige uheldige konsekvenser,” siger Bård Gultvedt til E24.

Dansk økonomi vokser trods haltende privatforbrug

Prisstigninger sender Arla-salget kraftigt i vejret

Minister: Sænkelse af moms på fødevarer vil tage flere år at indføre

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier