FødevareWatch

Cees 't Hart: Massiv vækst støttet af genrejsning på restaurationer

Den væsentligste vækstdriver for Carlsbergs massive fremgang i første halvår i år er genrejsning af on-trade sektoren efter corona-nedlukninger på stort alle markeder i større eller mindre grad i første halvår sidste år.

Foto: Liv Møller Kastrup/ERH

Genåbning af on-trade kanalerne er kærkommen for Carlsberg, der samtidig kan se vundne markedsandele på de europæiske markeder.

Det siger topchefen Cees ’t Hart over for Marketwire

”Den massive vækst er støttet af on-trade genrejsningen, men det har kostet på off-trade,” siger topchefen.

Starten på året har været stærk og god, men der er usikkerhed i horisonten omkring corona, høje energi- og råvarepriser og hvor hurtigt de kan modsvares af blandt andet prisstigninger og øgede satsning på vækstmarkeder.

Cees ’t Hart pointerer, at det vigtigste for Carlsberg er, at bryggerikoncernen har vundet markedsandele specielt i Europa, men også i andre regioner.

”Tallene er meget stærke og vores strategisk helbred ligeså,” konstaterer han om regnskabet.

Justeret for Rusland, der belastede regnskabet med omkring 8,6 mia. kr., landede Carlsberg et nettooverskud til aktionærerne i første halvår i år, der var 1,6 mia. kr. højere end ventet. Det blev 5059 mio. kr. mod ventede 3446 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv. De justerede og direkte sammenlignelige tal for første halvår sidste år var 3168 mio. kr.

Carlsberg-topchef: Stigende omkostninger giver mørke skyer i andet halvår

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier