FødevareWatch

Tusindevis af fødevarevirksomheder berørt af kinesisk importforbud

Det er ikke bare de diplomatiske forbindelser, der lider et knæk mellem Kina og Taiwan, efter formand for Repræsentanternes Hus i USA Nancy Pelosis besøg i Taiwan. Det gør en lang række lokale fødevarevirksomheder også.

I denne uge besøgte Nancy Pelosi Taiwan, hvilket h | Foto: RICHARD A. BROOKS/AFP / AFP

Ikke mindre end 3200 Taiwanske fødevarevirksomheder bliver berørt af importforbuddet fra Kina. Tidligere har Kina indført importforbud af æbler og ananas fra øen, som ligeledes er populære.

Det skriver mediet Justfood.

I onsdags kom det frem, at Kina har stoppet importen af visse fødevarer fra Taiwan som svar på Repræsentanternes Hus formand, Nancy Pelosis, besøg på øen. Fødevarer er en af øens helt store industrier og ifølge Ifølge Bloomberg sker importforbuddet i et forsøg på at lægge økonomisk pres på Taiwan.

Det er især de populære fødevarer kiks, kager, brød, citrusfrugter, honning og makrel fra Øen, der ligger mellem det syd- og øst kinesiske hav, som ikke længere kan købes på det kinesiske marked.

Beyond Meat stiger i eftermarkedet trods nedjustering og svært kvartal

Nu styrtdykker mælkeprisen på verdensmarkedet

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier