FødevareWatch

Just Eat i laveste niveau nogensinde: Finanshus indleder med "sælg"

Madudbringningsselskabet Just Eat Takeaway er i kraftig modvind på børsen i Amsterdam onsdag, hvor et fald på 18,3 pct. til 14,79 euro har sendt den ned i det laveste niveau nogensinde.

Foto: Just Eat / PR

Det er onsdag fremme, at det tyske finanshus Berenberg har indledt analysedækning af aktien, og at der er startet op med en salgsanbefaling med et kursmål på 16,3 euro.

Det skriver Bloomberg News.

Berenbergs analytiker Sarah Simon vurderer, at Just Eats britiske forretning kan blive rentabel i 2023, men konkurrencen betegnes som intens, og selskabet har stadig meget at gøre i forhold til branding og med at udvide restaurantdækningen.

Endvidere vurderes det, at salget af Just Eats Gruphub-enhed kan komme til at skuffe på pris. Prisen estimeres til mindre end 1 mia. euro, og Berenberg tvivler på, at midlerne vil blive sendt ud til aktionærerne, som nogle har håbet på.

Mens Berenberg er negative på aktien i Just Eat, så kan det dog samtidig konstateres, at der er et flertal af analytikere, som ser et godt potentiale.

Ifølge Bloomberg News anbefaler 19 af 26 analytiker ”køb/akkumuler” for aktien, mens fem anbefaler ”hold” og to anbefaler ”sælg”. Deres gennemsnitlige kursmål lyder på 51,12 euro.

Just Eat blev børsnoteret på børsen i Amsterdam i 2016, hvilket skete til en kurs på 23 euro per aktie. Aktien toppede under coronapandemien i oktober 2020, da den rundede 109,65 euro.

I 2022 er aktien bakket 70 pct.

I sektoren for madudbringning foretrækker Berenberg i øvrigt tyske Delivery Hero, som på børsen i Frankfurt onsdag formiddag ligger til et fald på 3,2 pct. til 34,84 euro.

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier