Hopballe Mølle har været ejet af familien Christensen i seks generationer, og i de kommende år skal den syvende generation overtage stedet, der både rummer en betragtelig kyllingeproduktion, en restaurant og en gårdbutik.
Det fortæller Brent Christensen, der er ejer af Hopballe Mølle, til Horsens Folkeblad.
”Det er det, der ligger mig mest på sinde nu. Jeg ser mig selv som en forvalter af en kapital og nogle bygninger, som jeg skal kunne give videre til mine børn. Jeg er 63 år, og jeg regner med, at jeg har 10 aktive år endnu. Til den tid skulle et eller flere af mine børn gerne have været med i nogle år, så jeg bare kan give dem nøglen og sige, “så, nu er det jeres tur,” siger han.
Hopballe Mølle ligger ved Grejs Å mellem Vejle og Jelling. Her er der siden 2003 blevet produceret slagtekyllinger af racen Hubbard 787, som stammer fra Frankrig. I år forventer selskabet at producere 245.000 kyllinger, der bliver slagtet på eget slagteri.
Hopballe Mølle bliver i dag drevet som en enkeltmandsvirksomhed, hvorfor der ikke er offentligt tilgængelige regnskaber.
(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)