FødevareWatch

Fødevareminister skal drøfte krise i Bruxelles

Krigen i Ukraine har skabt rystelser gennem fødevaresektoren i EU, hvor en fødevarekrise truer. Sammen med unionens resterende landbrugsministre rejser Rasmus Prehn (S) til Bruxelles for at drøfte situationen.

Foto: Jens Dresling

I dag tirsdag rejser landbrugsminister Rasmus Prehn (S) til Bruxelles for at drøfte de skælv, som krigen i Ukraine har forårsaget i EU’s landbrugssektor.

Her skal han mødes med EU’s øvrige landbrugsministre og med sig tager Rasmus Prehn to budskaber til mødet, skriver Berlingske.

Først og fremmest skal Ruslands blokade af den ukrainske korneksport stoppe, hvor den invaderende part lige nu blokerer for, at Ukraine kan fragte kornet via skabe fra Sortehavet.

Ministerens andet forslag er alternative ruter for korneksporten.

”Det er via jernbane og lastbilkonvojer. Der må vi gøre alt, hvad vi kan for at ruste op på udstyr og bemanding og koordinere logistikken,” siger Rasmus Prehn.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at Ukraine ønsker hjælp til at eksportere sine afgrøder ud af landet. Ukraine er en af verdens største eksportører af korn, og krigen i landet har forårsaget store prishop på afgrøder og truer forsyningssikkerheden.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Ukraine ønsker hjælp til at eksportere millioner af ton korn

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier