FødevareWatch

ISS opjusterer forventninger til organisk vækst

Servicekoncernen ISS har haft fremgang i forretningen og opjusterer nu sine forventninger til året. Kun området for Food Service er ikke tilbage til niveauet fra før corona.

ISS opjusterer forventninger til året. | Foto: PR / ISS

Efter en bedre end ventet udvikling i første kvartal har ISS mandag opjusteret sine forventninger til den organiske vækst.

Det fremgår af en regnskabsopdatering for første kvartal.

ISS regner nu med en organisk vækst på ”over 4 pct.” i 2022 mod førhen et bud på en fremgang på ”over 2 pct.”

”Den gradvise bedring fra covid-19 og tilbage-til-kontoret udvikling forventes at fortsætte i løbet af året,” hedder det.

Serviceselskabet fik i årets første tre måneder en omsætning på 18.075 mio. kr., hvilket var en fremgang på 3,6 pct. i forhold til samme periode sidste år, da salget blev på 17.454 mio. kr. For et år siden måtte selskabet notere sig en tilbagegang på 8,8 pct. på toplinjen.

Der var samtidig tale om en organisk vækst på 5,4 pct. i første kvartal i år, mens der året før på grund af corona var en tilbagegang på 5,6 pct.

”Omsætningen i første kvartal 2022 var 3 pct. over niveauerne fra før covid-19 i første kvartal 2019. Indtægterne fra både rengøring og tekniske services var over niveauerne fra før covid-19, hvilket indikerer fortsat strukturel efterspørgsel og vækst i ISS kerneydelser,” hedder det fra ISS, som oplyser, at det nu kun er området for Food Services, der ikke har indtægter over niveauet fra før coronapandemien.

ISS fastholder forventningerne til driftsmargin og den frie pengestrøm på henholdsvis over 3,5 og 1,3 pct., men koncernen bemærker i sin meddelelse, at den underliggende udvikling i driftsmarginen ”fortsat forbedrede sig” i første kvartal 2022.

”Omkostningsinflation og beskyttelse af marginer er blevet styret stramt gennem prisstigninger og omkostningsreduktioner. En stor del af årets forventede prisstigninger er allerede blevet gennemført i kvartalet.”

ISS fremhæver også, at turnaround-planerne for dårlige kontrakter og lande udvikler sig som planlagt, og i Storbritannien har selskabet endda nået sine mål ni måneder før tid.

”Første kvartal var en god start på året, og udviklingen er et vidnesbyrd om den fortsat stigende efterspørgsel efter vores ydelser,” kommenterer administrerende direktør i ISS, Jacob Aarup-Andersen, i regnskabsopdateringen.

ISS serverer insektkød i danske kantiner

ISS indleder jagt på 25.000 indere

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier