FødevareWatch

Joe Biden vil skabe mere konkurrence i den amerikanske kødindustri

Pandemien har skabt forstyrrelse på det amerikanske kødmarked. Nu skal forbrugere og landmænd have flere muligheder, oplyser den amerikanske præsident.

Foto: Tom Brenner / Ritzau Scanpix

Kødindustrien i USA opererer ikke under lige vilkår, mener den amerikanske regering.

Regeringen vil investere i den amerikanske kødindustri, da pandemien har vist, at konkurrencen på markedet er for lav. Det skriver Just-food.com.

Præsident Joe Biden oplyser, at USA vil investere 500 mio. dollar i kød- og kyllingeindustrien som led i Regeringens Build Back Better-plan.

"Det her er en unik mulighed for at sikre, at industrien er bedre rustet til uventede hændelser. Planen skal levere bedre mulighed til landmænd og arbejdere og give prisvenlige og sundere alternativer til forbrugerne," siger Tom Vilsack, der er den amerikanske regerings landbrugssekretær.

Han tilføjer, at det amerikanske kødmarked er blevet for "koncentreret og mindre konkurrencevenlig", hvilket presser mindre landbrug.

Nye tal: Globale fødevarepriser falder for første gang i et år

Markedet for svinekød på vej mod en smule stabilitet 

Mere fra FødevareWatch

Dagrofa lancerer fælles CSR-strategi

Alle forretningsenheder under dagligvarekoncernen skal under en samlet plan nå fælles mål for forretningen, der blandt andet tæller høje ambitioner på det plantebaserede område. 

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier