FødevareWatch

Minister varsler nyt fokus på svinekød i offentlige institutioner

Spørgsmålet om kødpolitik og særlige hensyn vil ifølge indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) være på vej mod toppen af regeringens politiske dagsorden.

Foto: Emil Ryge Christoffersen/Ritzau Scanpix

Snart kan årelange diskussion om svinekød og religiøse hensyn i de offentlige institutioner endnu engang få ben at gå på - denne gang i kampen mod parallelsamfund. 

Det fortæller indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i et interview med Altinget, hvor han i forbindelse med en nylig aftale om initiativer med parallelsamfund konstaterer, at "næste kapitel bliver skrevet i diskussionen af, hvilke værdier vi har" i Danmark. 

"Kan man servere svinekød steder, hvor der måske er nogen, der ikke bryder sig om det? Det er nogle af de diskussioner, der kommer i højsædet i den næste periode," siger Kaare Dybvad Bek til mediet.

Ministeren ønsker dog ikke at sætte ord på de konkrete skridt, som regeringen nu basler med i den kommende "værdidiskussion", skriver Altinget.

DF vil lovsikre ret til at fravælge halalkød 

Støttepartier bakker op om kødfrie dage i staten 

Mere fra FødevareWatch

Tilbud på takeaway skal få unge briter til at blive vaccineret

Den britiske regering har indgået flere partnerskaber med takeaway- og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims for at få rabatordning op at stå. Her kan unge briter få rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til coronavaccine.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier