Forbrugergruppe sagsøger Smithfield for falsk alarm om kødmangel

Den amerikanske kødproducent Smithfield Foods er blevet sagsøgt, da en gruppe mener, at kødproducenten vildledte offentligheden over mulig kødmangel under coronakrisen.
Foto: Francis Gardler / Ritzau Scanpix
Foto: Francis Gardler / Ritzau Scanpix

I april 2020 lukkede Smithfield Foods en del af sine faciliteter, da flere medarbejdere blev syge af covid-19. Den nedlukning førte til, at kødproducenten advarede, at USA's kødforsyning kunne være alvorligt tæt på at slippe op.

Men det var at male fanden på væggen, mener Food & Water Watch (FWW), der er en nonprofitorganisation (FWW).  I stedet prøvede Smithfield at sælge mere kød, skriver FWW.

Det skriver The New York Times.

Ifølge den klage som FWW har indgivet til retten i Wahington, så eksporterede virksomheden svinekød ud af landet. Det på trods af at adm. direktør i Smithfield Kenneth Sullivan sagde, at USA var: "farligt tæt på kanten med hensyn til kødforsyning".

I en udtalelse skriver FWW, at der ikke var grund til at frygte kødmangel:

"Smithfields offentlige meddelelser udgjorde en frygtindgydende kampagne, der udnyttede forbrugernes frygt for madusikkerhed,' sagde FWW i klagen. 'Disse udsagn var imidlertid vildledende, vildledende og modsigede af fakta."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter