I april 2020 lukkede Smithfield Foods en del af sine faciliteter, da flere medarbejdere blev syge af covid-19. Den nedlukning førte til, at kødproducenten advarede, at USA's kødforsyning kunne være alvorligt tæt på at slippe op.
Men det var at male fanden på væggen, mener Food & Water Watch (FWW), der er en nonprofitorganisation (FWW). I stedet prøvede Smithfield at sælge mere kød, skriver FWW.
Det skriver The New York Times.
Ifølge den klage som FWW har indgivet til retten i Wahington, så eksporterede virksomheden svinekød ud af landet. Det på trods af at adm. direktør i Smithfield Kenneth Sullivan sagde, at USA var: "farligt tæt på kanten med hensyn til kødforsyning".
I en udtalelse skriver FWW, at der ikke var grund til at frygte kødmangel:
"Smithfields offentlige meddelelser udgjorde en frygtindgydende kampagne, der udnyttede forbrugernes frygt for madusikkerhed,' sagde FWW i klagen. 'Disse udsagn var imidlertid vildledende, vildledende og modsigede af fakta."