Ser man på smittetallene for covid-19 i den britiske fødevaresektor, kan der angiveligt være graverende forskelle, alt efter hvem der indberetter tallene.
Det skriver britiske The Guardian.
Ifølge konsulenthuset Pirc – som rådgiver virksomheder om etiske investeringer – kan det konkrete antal smittede blandt britiske fødevarevirksomheder være 30 gange højere end oprindeligt rapporteret.
Her skulle der ifølge avisen have været 47 indberetninger om smittetilfælde på fødevarevirksomheder til de britiske sundhedsmyndigheder Health and Safety Executive (HSE).
En uafhængig undersøgelse foretaget af det britiske konsulenthus afslørede imidlertid, at der havde været mindst 1461 smittetilfælde og seks dødsfald forbundet med coronasmitte. Det rigtige tal vil dog med al sandsynlighed være endnu højere, skriver The Guardian.
Uheldigt smuthul
Konsulenthuset Pirc tilskriver den store forskel i smittetilfælde til et "smuthul" i den eksisterende britiske lovgivning, som giver de britiske producenter ret til at afgøre, hvorvidt en medarbejder er blevet smittet på jobbet eller andre steder, når der skal meldes om smittefund til myndighederne.
Med andre ord kan arbejdspladsen tilsyneladende afgøre, hvilke omstændigheder smitten kan tilskrives arbejdspladsen eller de personlige forhold.
Ifølge avisen har det også givet flere eksempler på "falske" sikkerhedsforanstaltninger i den britiske fødevarebranche.
En person interviewet i forbindelse med konsulenthusets undersøgelse beretter bl.a. om, at virksomhedens medarbejdere var blevet bedt om at bruge kageemballage (cake boxes) som masker.
Øget smitte tvinger pubber i England til at lukke klokken 22
Storbritannien bremser genåbningen af samfundet
Tonicproducent sætter trumf bag indtog på massivt mixer-marked