FødevareWatch

Brostrøms bekymringer om manglende afstand på restauranter blev afvist

Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, advarede Styrelsen for Patientsikkerhed om det fraværende afstandskrav til selskaber. Bekymringen blev afvist af daværende chef.

Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm. Foto: ANTHON UNGER

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøms advarsel om det fraværende afstandskrav i selskaber blev d. 15. juli afvist af Styrelsen for Patientsikkerhed, skriver DR.

DRs program, Detektor, har fået indsigt i en mailkorrespondance, hvori Søren Brostrøm skriver, at det ikke holder, at afstandskravet ikke gælder for selskaber ved samme bord.

Det må vi leve med

Anne-Marie Vangsted, daværende chef, for Styrelsen for Patientsikkerhed

"Jeg savner, at det tydeligt fremgår, at bord- og stoleopstilling skal overholde vores anbefaling om én meters afstand fra næsetip til næsetip målt for eksempel fra midten af stolesædet. Også mellem gæster i samme selskab ved samme bord," skriver Søren Brostrøm til daværende chef for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted.

Hun svarer: ”Det må vi leve med”, og mener, at der er taget højde for problematikken, da der i retningslinjerne opfordres til, at selskabet bør bestå af personer der dagligt ses.

Den mente Søren Brostrøm ikke holdte, for kutymen, ifølge ham, er at de fleste selskaber består af folk, der ikke har daglig omgang. Han slutter sin mail med en opfordring om at kontakte erhvervsministeriet og sørge for en præcisering inden åbningen af restauranter og caféer d. 18. maj. Efter denne mail slutter korrespondancen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier