FødevareWatch

Wefood får millioner til ny madspildsbutik

Salling Fondene giver Wefood 3,4 mio. kr. til at åbne flere madspildssupermarkeder.

Foto: Mogens Flindt

Madspildssupermarkedet Wefood har modtaget 3,41 mio. kr. fra Salling Fondene. Pengene skal gå til at åbningen af to nye Wefood-butikker på Fyn og i Jylland.

Det skriver Folkekirkens Nødhjælp, som står bag initiativet, i en pressemeddelelse.

"Vi kan ikke bekæmpe madspild uden gode samarbejdspartnere, og derfor støtter vi op om Folkekirkens Nødhjælp og Wefoods arbejde. Vi ser frem til flere nye Wefood-butikker rundt om i landet de næste år," udtaler Annette Juhler Kjær, vicepræsident og ansvarlig for CSR i Salling Group, i meddelelsen.

Wefood er et madspildssupermarked, der sælger varer, som detailhandlen kasserer. Varer, der er ude af sæson, har overskredet bedst-før-datoen eller hvor emballagen er i stykker eller har fejl. Butikkerne drives af frivillige, og overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste lande.

Den første Wefood-butik åbnede i 2016. I dag har Folkekirkens Nødhjælp tre butikker i henholdvis København og Aarhus. Den seneste åbnede i dag i Københavns Sydhavn.

Salling Group var med til at udvikle Wefood tilbage i 2015, og koncernen har igennem årene været en fast leverandør af overskudsvarer. Alene i år har Salling Group doneret mere end 80 tons varer til Wefood-butikkerne, fremgår det.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier