Engang var det tabu - nu sparkes topchefer ud for åbent tæppe

Det er blevet en ganske almindelig del af en karriere på topniveau at blive fyret, lyder det fra flere kanter.
AF FINANS FORMIDLET AF RITZAU

For landets topchefer er en fyring langt fra lig deroute. Tværtimod kan det være startskuddet til en ny karriere, viser en gennemgang af fyringer i landets største virksomheder, som Finans' e-avis har foretaget.

"En fyring er slet ikke det tabu, det engang har været. At man er til låns, er præmissen for overhovedet at sidde i en topledelse," siger Troels Gjerrild fra headhunterfirmaet Odgers Berndtson til Finans' e-avis.

Han peger på, at en topchef i dag typisk sidder 5-6 år på posten. Det er mindre end for 10 år siden og et udtryk for, at man i bestyrelserne bedre tilpasser sig omskiftelige omgivelser, mener professor emeritus på CBS, Flemming Poulfelt.

"Det kan virke hårdt, når det bliver meldt ud, at en person ikke længere er det rette match i virksomheden. Men det er ikke ensbetydende med, at den person ikke er kompetent. Og det har man et meget mere nuanceret billede af i dag i topledelserne," siger Flemming Poulfelt til Finans' e-avis.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Finans.).

Lagkagehusets topchef om direktør-afsked: "Produktionen bevæger sig tre forskellige steder hen, og det kan vi ikke leve med"

Afgående Kohberg-direktør: "Nu sætter jeg mig op i en flyver og slapper lidt af"

Fyret Matas-boss køber sig ind i kendt kaffekæde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter