FødevareWatch

Polar Seafoods stifter og medejer fundet død

Anders Jonas Brøns, stifter og medejer af fiskekoncernen Polar Seafood, er omkommet i en formodet ulykke i Aalborg Havn.

Foto: Aalborg Havn

Grønlands største privatejede koncern, fiskeselskabet Polar Seafood A/S, er ramt af en tragedie, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Anders Jonas Brøns, stifter og medejer af virksomheden, er omkommet ved det, der formodes at være en ulykke.

68-årige Anders Jonas Brøns blev fredag fundet livløs i havnen i Aalborg ud for et restaurantskib på Vestre Havnepromenade.

Selv om der blev ydet førstehjælp, stod hans liv ikke til at redde, skriver avisen.

Torsdag aften deltog han ifølge avisen i en middag på restaurantskibet.

Der er intet, der tyder på, at en forbrydelse har fundet sted.

I september 2016 kom Anders Jonas Brøns på Berlingskes opgørelse over Danmarks rigeste.

"Vi har været både dygtige - men også heldige - og fået ansat nogle gode folk på vores kontorer i Grønland og Danmark. Og så har vi koncentreret os om forretning i fisk," sagde Anders Jonas Brøns dengang til business.dk.

Anders Jonas Brøns stammer fra bygden Arsuk i Sydgrønland, hvor forældrene drev en købmandsbutik. 

Sammen med Hans Pavia Egede skabte han i 1984 Polar Seafood. Hans Pavia Egede trådte senere ud af virksomheden og parløbet har siden været delt med Jens Salling, der købte sig ind i selskabet.

Polar Seafood ejer adskillige fiskefabrikker, fabrikstrawlere og fiskeskibe og har en milliardstor omsætning og eksport.

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier