FødevareWatch

Økologer takker regering for millioner til omlægningsstøtte

Ikke overraskende glæder Økologisk Landsforening sig over, at regeringen og Dansk Folkeparti har fundet 315 mio. kr. til omlægning af nye 41.000 hektar konventionel landbrugsjord.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV

Med håbet om at den økologiske innovations- og markedsindsats bliver tilgodeset i finanslovsforhandlingerne, glæder Økologisk Landsforening sig over, at regeringen og Dansk Folkepart har tilsidesat 315 mio. kr. til omlægning af 41.000 hektar til økologi.

"Det var ikke nogen let opgave at samle omlægningsmidler til de store arealer, der kommer nu. Vi tager hatten af for, at det er lykkedes miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Dansk Folkeparti. Sammen med forbrugernes store interesse gør det, at vi kan byde mange nye økologer velkommen, ligesom mange økologer kan starte nye produktioner," udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en meddelelse, hvor han om den videre ønskeseddel tilføjer:

"Vi krydser fingre for, at de fortsatte forhandlinger om den fremtidige økologiske innovations- og markedsindsats ender lykkeligt for økologi. Økologi er en meget vidensintensiv produktion, og det kræver både udvikling og forskning. Samtidig har de relativt få midler til økologiske eksportindsatser, innovation og forbrugeroplysning været med til at gøre Danmark til verdens førende på økologi."

Økologisk Landsforening har foreslået en Økologisk Vækst- og Udviklingspakke under Fonden for Økologisk Landbrug, som over de næste fire år skal være i størrelsesordenen 50 mio. kr. om året. Pengene skal åbne nye eksportmarkeder, styrke mindre virksomheder i udvikling af nye produkter og eksportkompetencer og skabe nye løsninger, der fremmer dyrevelfærd, klimamål, rent drikkevand og rent miljø, hedder det i meddelelsen.

Erhvervsteamet har derudover også anbefalet en styrkelse af den økologiske forskningsindsats efter, at bevillingerne til økologiforskning er blevet markant mindre, end de var i 00'erne.

Økologien tager endnu et tigerspring

Økologi er på det politiske menukort til kommunalvalget

200 sjællandske marker bliver økologiske

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier