FødevareWatch

Arla bremser andelshaveres flugt

28 mælkeproducenter har meldt sig ud af Arla, mens næsten lige så mange nye er kommet til. Trods det samlede fald er det en klar forbedring i forhold til de senere år, og andelsmejeriet er tilfreds.

De seneste år har en række andelshavere forladt Arla. Også efter i år oplever mejerikoncernen et nettofald. Det står klart efter, at den årlige frist for udmeldelser udløb 31. august.

Det skriver Landbrugsavisen.

I alt har 28 mælkeproducenter – heraf en enkelt økologisk – meldt sig ud af Arla Foods i Danmark i 2017, mens der har været 20 nye indmeldelser. Til sammenligning var der 50 danske udmeldelser sidste år, mens der året forinden var 51 producenter, fortrinsvis økologer, der meldte sig ud af mejeriet.

Alt i alt er Arla tilfreds, fortæller Poul Petterson, chef for Arlas medlemsservice i Danmark.

"Mælkeprisen afspejler bare, at der er færre, der har lyst til at trække sig ud af branchen. Stemningen er så småt vendt, og dem der har tabt lidt penge vil gerne forsøge at tjene dem hjem igen", siger han til Landbrugsavisen.

I Danmark har Arla ca. 2.800 andelshavere.

Efter en stribe blodrøde år har Arlas største datterselskab nu overskud

Trods mindre til bønderne er Arlas to topchefer steget i løn

Arla klar med 921 mio til andelshaverne

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier