FødevareWatch

Privatisering af fiskekvoter kan have kostet staten milliarder

En professor ved Aalborg Universitet mener, at staten er gået glip af potentielt adskillige mia. kr. ved måden, som man har privatiseret fiskekvoterne.

Privatiseringen af fiskekvoter kan have kostet den danske stat adskillige mia. kr. Det mener Poul Degnbol, der er adjungeret professor ved Aalborg Universitet.

"Normalt, når man privatiserer en fællesressource, laver man et udbud for at få en gevinst ind til fællesskabet. Det har man gjort i alle andre tilfælde, for eksempel med olie og gas, men også med mobiltelefon-frekvenser. Men det er ikke sket her. Man kan stille sig det spørgsmål, om vi skal behandle den ene fælles ressource anderledes, end vi normalt gør. Det er helt atypisk," siger han til DR.

Han vurderer, at selv om fiskerne har betalt skat af deres indtjening, er staten formenligt gået glip af mellem 4- og 10 mia. kr. siden man privatiserede fiskekvoterne.

Fiskertalsmand ser intet problem i svenske kvoteejere

Fiskeriminister: Svenske kvoteejere overholder alle krav

Svenskere opkøber danske fiskekvoter for over en milliard

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier