FødevareWatch

Topembedsmand sendt hjem efter afsløring af fiskesponsorat

En embedsmand fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har skaffet sponsorater hos storfiskere til sin sejlklub.

Foto: Gorm Olesen/Jyllands-Posten

Først blev han flyttet fra jobbet som kontrolchef i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, og nu er topembedsmanden foreløbig blevet fritaget for tjeneste. Det skriver DR og Ekstra Bladet.

Det har styrelsens ledelse besluttet, efter at de to medier torsdag kunne afsløre, at embedsmanden har skaffet sponsorater hos store fiskeriforeninger til sin sejlklub i Dragør.

Den tidligere kontrolchef blev sammen med en anden embedsmand forflyttet i sidste uge, efter Rigsrevisionen kraftigt kritiserede kontrollen med de såkaldte kvotekonger, der sidder på rigtig mange fiskekvoter.

Dragør Sejlklub, som den tidligere topembedsmand nu er formand for, skaffede ifølge DR 25.000 kroner fra Danske Fiskeres Producentorganisation og Danmarks Fiskeriforening til et arrangement i 2013.

Foreningerne repræsenterede både de små og de store erhvervsfiskere.

Det var sejlklubbens daværende formand, der sendte henvendelsen, men topembedsmanden skrev under på vegne af klubbens bestyrelse.

DR og Ekstra Bladet har også berettet, at embedsmanden skaffede 10.000 kroner fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation, der repræsenterer storfiskerne, til et stævne, der dog blev aflyst.

Over for DR erkendte embedsmanden torsdag, at han har været med til at skaffe sponsorater. Men han ser ikke noget problem i det, da han ikke mener, at han har ladet sig påvirke af foreningerne.

Flere eksperter i offentlig forvaltning mener dog stadig, at der kan være tale om et brud på loven.

Den nu hjemsendte embedsmand var indtil for nyligt også medlem af Erhvervsfiskeriudvalget, der har haft til opgave at rådgive ministeriet.

Udvalget er blevet kritiseret for at modarbejde Folketingets ønske om, at fiskekvoterne ikke må ende på for få hænder.

I udvalget arbejdede fiskerikontrolchefen og andre embedsmænd sammen med blandt andre fiskeriforeningerne om at fastlægge regler for kvotekoncentrationen.

Topembedsmand skaffede sponsorater fra storfiskere

Syv skarpe til fiskeriminister om sønderlemmende kritik

Kvotekonger var løsningen - men nu er de problemet

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier