Danskerne sætter slet ikke nok rødspætter til livs, hvis man spørger i foreningen Danmarks Fiskehandlere, som i år runder sit 100-års jubilæum.
Til Berlingske fortæller foreningens formand, Martin Maric, at man med et slagtilbud på rødspætter den 16. august vil forsøge at genskabe noget af det salg og den opmærksomhed, som fisken i sin storhedstid i 1950'erne havde.
"Vores største udfordring er ganske enkelt, at hovedparten af danskerne har glemt, hvordan man tilbereder fisk , og i det hele taget hvordan man laver mad, fordi de har så travlt med at arbejde. Folk føler sig utrygge og fremmedgjorte over for fisk. Det er det, vi bruger mest tid på i foreningen - at gøre folk mere trygge ved fisk og give dem lyst til at spise fisk," siger han til avisen.
Lokalt fokus fordobler salget af østers
Vestjysk fiskehandler har aldrig haft underskud: "Vi passer godt på vores penge"
Fornyet fiskehandleruddannelse skal lokke flere til