FødevareWatch

EU: Danmark stemmer nej til Nordsøplan

Danmark kan ifølge Miljø- og Fødevareministeriet ikke bakke op om det nuværende udkast til en ny EU-forvaltningsplan for fiskeri i Nordsøen, Kattegat og Skagerrak og stemmer derfor nej til planen.

Der bliver i det fremlagte EU-forslag til en fremtidig forvaltningsplan for fiskeri i Nordsøen, Kattegat og Skagerak ikke taget særlige hensyn til de hurtigt voksende bestande eller de "socioøkonomiske forhold i kvotefastsættelsen", og derfor stemmer Danmark nej.

Sådan lyder det i en meddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet, hvor det også fremhæves, at dansk fiskeri risikerer at blive sat under pres af den nye Nordsøplan. Forvaltningsplanen har til formål bl.a. at regulere fiskeriet efter en række vigtige arter som torsk og rødspætte samt beskytte torskebestanden i Kattegat, der ofte bliver fanget som bifangst i jomfruhummerfiskeriet.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

"Det er afgørende, at vi får skruet en forvaltningsplan sammen, som holder hånden under bestandene uden at volde unødige problemer for fiskerierhvervet. Den balance, mener jeg ikke, at EU har ramt i denne omgang, hvor der ikke tages hensyn til bifangst af torsk, selv om bestanden faktisk er inde i en positiv udvikling, som vi f.eks. ser i Kattegat i øjeblikket. Derfor stemmer vi nej til forslaget," udtaler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i meddelelsen.

Han efterspørger i stedet større fleksibilitet i planen, hvor jomfruhummerfiskerne kan tage torsk fra bifangst med i land.

"Vi har hidtil formået at have så tilpas fleksible regler, at vi har fået et levedygtigt jomfruhummerfiskeri og samtidig har undgået udsmid af gode spisetorsk. Fra dansk side vil vi arbejde for at den fleksible linje fortsættes og indarbejdes i forvaltningen, når Europa-Parlamentet skal drøfte Nordsøplanen efter sommeren," siger ministeren.

Udover Nordsøplanen barsler EU ifølge ministeriet også med et nyt forslag om tekniske foranstaltninger i fiskeriet. Også her stemmer Danmark nej til forslaget, som i udformningen af nye redskaber ikke er fleksibelt nok og ifølge ministeren kan være begrænsende for erhvervet.

Lunde Larsen udskriver stor fiskekonkurrence

EU stopper dansk og tysk fladfiskeeventyr i Østersøen

Minister indfører sanktioner mod spekulation i bifangst

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier