FødevareWatch

Marine Harvest har gjort sig parat til millionbøde fra EU

Købet af Morpol kan koste verdens største lakseproducent en bøde over 148 mio. kr. fra EU-Domstolen.

I 2014 fandt de europæiske konkurrencemyndigheder ud af, at verdens største lakseproducent ikke havde orienteret dem om, at selskabet i 2012 var i gang med at købe 48,5 pct. af Morpol, som producerer røget laks i forskellige afarter.

Det kan nu udløse en bøde på over 20 mio. euro (148 mio. kr.) fra Den Europæiske Unions Domstol, også kaldet EU-Domstolen.

Det skriver fagmediet undercurrentnews.com.

Marine Harvest appellerede i første omgang bøden, og i september 2016 blev der afholdt en høring om sagen, hvor alle parter blev hørt. Status var herefter, at der ville blive afsagt dom inden for 6-8 måneder efter høringen.

Af den norske lakseproducents årsregnskab for 2016 fremgår det dog, at der er afsat 148 mio. kr. til at dække en eventuel bøde.

Set i lyset af at Marine Harvest i samme år genererede et overskud på 539 mio. euro i 2016, svarende til 4 mia. kr., er bøden ganske lille.

2016 blev koncernens bedste regnskab nogensinde. Den samlede omsætning landede på 3,5 mia. euro (26 mia. kr.) mod en omsætning på 3,1 mia. euro (23 mia. kr.) og bundlinjen på 158,3 mio. euro (1,2 mia. kr.).

Marine Harvest bryder ud af 2016 med rekordregnskab

Norske lakseselskaber skuffer trods rekordoverskud

Norsk laksechef tilbage i direktørstolen

Marine Harvest investerer stort trecifret millionbeløb i Skotland

Marine Harvest-chef: Branchen bør erkende norske problemer

Espersen om Marine Harvest-samarbejde: Vi skal udnytte momentum

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier